niedziela, 4 maja 2014

Regaty na liściach sałaty

Składniki:

  • 1 sałata
  • 4 jajka
  • 4 plasterki żółtego sera
  • 16 wykałaczek
  • szczypta soli
  • wykałaczki
Sposób przyrządzania:

  • jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić wzdłuż na dwie części
  • sałatę ułożyć na półmisku
  • ułożyć na niej połówki jajek i lekko posolić
  • z żółtego sera wyciąć trójkątne żagle
  • wbić po dwie wykałaczki w każdą połówkę jajka i wsunąć żagle.
Kolejny pomysł na danie dla dzieci nowa odsłona zdrowej diety

1 komentarz:

  1. kiedy byłam mała moja babcia często szykowała mi takie dania ponieważ nie lubiłam jeść. Bardzo podobały mi się takie dania więc postanowiłam się podzielić pomysłami ;)

    OdpowiedzUsuń