Składniki:
- 2 czubate szklanki mąki pszennej
- 5 jajek
- 0,2 szklanki cukru
- 0,75 szklanki oleju
- 1 szklanka wody
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 kisiele ( różne kolory)
- 1-2 łyżki kakao
- zapach wanilinowy
Sposób przyrządzenia:
- Żółtka utrzeć z cukrem
- Cały czas ucierając dodawać po łyżce oleju, wody i mąki z proszkiem do pieczenia
- Następnie dodać pianę ubitą z białek i aromat.
- Podzielić masę na 3 równe części
- Dwie części masy połączyć z kisielami a trzecią z kakao
- Przygotować blachę( nasmarować tłuszczem)
- Wlać masę kakaową a następnie pozostałe dwie
- Piec ok 50- 60 min w temperaturze 180 stopni.
Po wystudzeniu można polać polewą czekoladową lub lukrem :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz